Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
75 Postów
Artur Kozlowski
(artisandnes)
Początkujący
Zacznijmy od tego czy tutaj w Norwegii mozna jezdzic wogole nie swoim samochodem zarejestrowanym na kogos innego, bo ja nie wiem. Moze jakas umowa wynajmu czy cos takiego?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
47 Postów
DARIUSZ klasa
(DarekMarek)
Nowicjusz
kami11x napisał:
musisz znalesc kogos kto czesto zjezdza do polski, pisemna umowa wynajmu auta przykladowo 1 rok. zglosic to i masz legalnie autko z PL.
!sprawdzone!

..czy ktos moze to jasniej wytlumaczyc DD
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
183 Posty
Gamel Fazi Fazi
(GamelFazi)
Stały Bywalec
darois napisał:
kami11x napisał:
musisz znalesc kogos kto czesto zjezdza do polski, pisemna umowa wynajmu auta przykladowo 1 rok. zglosic to i masz legalnie autko z PL.
!sprawdzone!

..czy ktos moze to jasniej wytlumaczyc DD
m

Nikt tego nie sprawdzi .no chyba ze sciagnie tutaj 126P i to dobrze zdezolowanego. A czy w niemczech mozemy uzywac samochodu na pol nr? A czy w Polsce mozemy uzywac samochodu na Szwjcarskich numerach? Itd itd. Nie wiem dlaczego taka upartosc w ludziach wystepuje. Zasady sa a czy je respektujemy czy nie to kazdego sprawa. Juz tutaj pisane bylo setki razy jasne ze mozna jezdzic na Polskich blachach -tylna na lewa noge przednia na prawa(konieczna regula) przymocowane dosc mocno i jazda z gorki po sniegu ktorego tutaj nie brakuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
Gamel Fazi napisał: Juz tutaj pisane bylo setki razy jasne ze mozna jezdzic na Polskich blachach -tylna na lewa noge przednia na prawa(konieczna regula) przymocowane dosc mocno i jazda z gorki po sniegu ktorego tutaj nie brakuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
4 Posty
nfvghjfghjfg hgfhfhfghgf
(hfghfhfghgf)
Wiking
Dzień Dobry. Pomagam przy Legalnym prawo jezdzie W Kijowie. Wszystkie Kategorie ( ZaBrAnE / ZaTrZyMaNe / DuPlIkAtY ) ! BEZ ZALICZEK ! płatne przy odbiorze osobistym. wszystko organizuje
prawkoukraina@wp.pl /515-893-450
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
piotr tom
(piotom)
Wiking
Witam. Mam takie pytanko. Jestem w Norge juz drugi rok, jeżdze na PL blachach bo zjeżdzam reguralnie do Pl, w następnym roku chce sprzedac auto i kupic na blachach norweskich,moja żona z dzieckiem przyjeżdzają do mnie na wakacje i chcą zostac. Żonka ma swoje autko które niedawno kupiła i chciałaby nim jeszcze pojeżdzic po Norwegii. Czy jest to mozliwe? Jak tak to przez jaki czas?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
piotom napisał:
Witam. Mam takie pytanko. Jestem w Norge juz drugi rok, jeżdze na PL blachach bo zjeżdzam reguralnie do Pl, w następnym roku chce sprzedac auto i kupic na blachach norweskich,moja żona z dzieckiem przyjeżdzają do mnie na wakacje i chcą zostac. Żonka ma swoje autko które niedawno kupiła i chciałaby nim jeszcze pojeżdzic po Norwegii. Czy jest to mozliwe? Jak tak to przez jaki czas?to zależy ale żona jednego z forumowiczów jeździ na szmacie na "czarno" juz 12lat i ma auto na pl blachach, a węc DOZYWOTNIO
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
piotom napisał:
Witam. Mam takie pytanko. Jestem w Norge juz drugi rok, jeżdze na PL blachach bo zjeżdzam reguralnie do Pl, w następnym roku chce sprzedac auto i kupic na blachach norweskich,moja żona z dzieckiem przyjeżdzają do mnie na wakacje i chcą zostac. Żonka ma swoje autko które niedawno kupiła i chciałaby nim jeszcze pojeżdzic po Norwegii. Czy jest to mozliwe? Jak tak to przez jaki czas?

Jeżeli przyjedzie do ciebie nawet jesli jej nie zarejestrujesz a ty masz stały numer itd. To nawet wtedy nie moze jezdzic legalnie
AndersB Temu gościowi to sie udawało bo przy dokładnej kontroli jak by sprawdzili ze jej facet pracuje tu na stałe 12 lat to clo do płacenia murowane
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
PJo napisał:Jeżeli przyjedzie do ciebie nawet jesli jej nie zarejestrujesz a ty masz stały numer itd. To nawet wtedy nie moze jezdzic legalnie
AndersB Temu gościowi to sie udawało bo przy dokładnej kontroli jak by sprawdzili ze jej facet pracuje tu na stałe 12 lat to clo do płacenia murowane

JEŻELI mają Różne nazwiska pomimo oficjalnego Ślubu i prawa jazdy mają również takie zapisy , to Faktycznie można się " legalnie " ślizgać dożywotnio ...
Znam Taki przypadek z Mojej Wioski ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
PJo napisał:
piotom napisał:

Jeżeli przyjedzie do ciebie nawet jesli jej nie zarejestrujesz a ty masz stały numer itd. To nawet wtedy nie moze jezdzic legalnie
ja to wiem, ty tez ale inni maja inne zdanie wszystko do 1-szej kontroli SV
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok